Konference v Brně: Nový směr pro TOP 09

25. 11. 2014

TOP 09 v Brně uspořádala programovou konferenci, prostřednictvím které chce nastartovat nové směřování strany. „Politika je běh na dlouhou trať. Měli bychom se zamyslet nad vytvořením stínové rady v Brně, ve které by se mohli profilovat odborníci z řad našich členů,“ uvedl na začátku své prezentace Jaroslav Kacer, předseda regionální organizace TOP 09 Brno-město.

Hlavním cílem konference bylo zhodnocení výsledků nedávných komunálních a senátních voleb v Brně. K tomu sloužilo vyhodnocení dotazníku, který měl dát především zpětnou vazbu členské základny. Miroslav Kalousek, první místopředseda TOP 09, konferenci zahájil se slovy: ‚‚Vím, že výsledek voleb nebyl ideální, ale v práci na lokální úrovni bychom polevovat neměli. ‘‘

V dopoledním programu Michal Pink, politolog z FSS, zhodnotil komunální volby v Brně, a také dlouhodobý vývoj TOP 09 v celém Jihomoravském kraji. Na základě analýz voleb i z minulých let vzešla doporučení pro krajské volby v roce 2016 i další směřování a možné strategie nejen regionální organizace. Na unikátním výzkumu tzv. exit pollu, který byl prováděn studenty v průběhu voleb, demonstroval celou řadu faktů o voličích v Brně a elektorátu TOP 09. Mimo jiné vyzdvihl několik prvků kampaně např. stánek na náměstí Svobody, specifické volební nosiče v podobě barelů či jednotný vizuální styl kampaně. ‚‚Na druhou stranu však nesmíme zapomínat, že vedle kampaně svou roli hrají také makroekonomické faktory, jako je například velikost obce, charakter společnosti apod.,‘‘ zdůraznil Pink.

V rámci odpoledního bloku pak probíhala diskuze členské základny, do které se zapojili nejen členové TOP 09 z Brna. „Víme, kam jdeme, jak dokládají naše volební programy, ale musíme to umět profesionálně prodat a toho bez odborníků nedocílíme,“ uvedl Pavel Jílek, člen regionálního výboru TOP 09 Brno-město. Pavel Jílek dále vyhodnotil dotazníky členů a kandidátů, které měly sloužit ke zhodnocení výsledků voleb, na jejichž základě vystavěl užitečná doporučení. Celou konferenci uzavřela debata mezi členy. 

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme