Konec zákazu odbočení? Chtějí méně aut u nádraží

25. 2. 2020

Nyní mohou řidiči jedoucí z Křenové ulice odbočit doprava na Koliště nebo jet rovně pod viadukt na Benešovu ulici. Politici okolo židenického místostarosty Petra Kunce navrhují, aby řidiči mohli z Křenové odbočit i vlevo do ulice Dornych. Jízdu doleva nyní znemožňuje zákaz odbočení vlevo. Jejím zrušením se podle Kunce výrazně zklidní doprava v Benešově a Nádražní ulici u hlavního nádraží. „Tento prostor je pro chodce nejnebezpečnějším místem v Brně. Je zbytečné hnát do přednádraží auta, když řidiči mohou využít ulici Dornych,“ vysvětlil Kunc.

Návrh na zrušení zákazu odbočení vlevo předloží Kunc na odbor dopravy brněnského magistrátu v těchto dnech.
O případné změně rozhodnou tamní úředníci. „Změnu značení vůbec nevylučuji. Musíme ale nejprve znát data o průjezdnosti křižovatky ze všech směrů a posoudit, co zrušení zákazu v místě přinese,“ řekl brněnský radní pro dopravu Petr Kratochvíl. Podle některých řidičů jim povolení jízdy doleva usnadní cestu třeba k Vaňkovce. „Křižovatku už nebudu muset složitě objíždět okolními ulicemi,“ uvedl například řidič Jiří Slávek.

Brněnský týden

V Brně dne25. února 2020