Kacer: Komu zůstane Černý Petr?

22. 6. 2015

I přes to, že na účtu Jihomoravského kraje leží 30 miliónu z MŠMT a kraj deklaruje připravenost finanční pomoci dalšími 20 milióny, k samotné dohodě se stěžejními partnery DORNou a Automotodromem nedošlo. Proto Rada města Brna rozhodla podpořit Velkou cenu 50 milióny. O návrhu má v úterý jednat zastupitelstvo.

Problémem je, že není vůbec jisté, zda se Velká cena i přes případnou finanční podporu města v Brně nepojede naposledy. Podle nepodložených informací se totiž proslýchá, že licence je prodaná na další období do Rakouska. To má být navíc smluvně stvrzené s promotérem. „Zdá se tedy, že Velká cena silničních motocyklů a děj kolem ní může být hrou, komu zůstane Černý Petr,“ uvádí Jaroslav Kacer předseda TOP 09 regionální organizace Brna a opoziční zastupitel.

Velká cena silničních motocyklů k městu Brnu a regionu podle TOP 09 patří. Podporuje ale její konání na delší období než jen na letošní rok. Přišla proto s řešením, jak transparentně docílit dlouhodobého a udržitelného konání Velké ceny. Jaroslav Kacer vyzval všechny dotčené subjekty v krizové situaci k součinnosti a zanecháním řevnivosti. Je-li cílem poskytnout finanční prostředky pouze na tento – poslední - rok, je korektní to říci předem. TOP 09 by se na takovém scénáři nerada podílela,konstatoval Kacer.

Návrh řešení

Opoziční TOP 09 přichází s vlastním řešením, které by mohlo i do budoucnosti zajistit konání Velké ceny za partnerské spolupráce a s transparentní podporou z veřejných prostředků,“ dodal Kacer. V mezidobí bude nutné bez časové tísně konečně otevřít diskuzi nad jasnými přínosy této akce a také zhodnocení navrhnutého řešení. Následně nebude již problematické říci dost a pro region nepřevažují přínosy nad náklady.

Klára Pěknicová, krajská manažerka TOP 09

Brno, 22.6.2015

Přílohy
PDF Návrh řešení TOP 09 Brno-město k situaci týkající se Velké ceny v Brně.pdf (409.4 kB)
Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme