× Pohněme s tím. Společně!

Kacer: Koalice musí Brno rozvíjet, ne brzdit

13. 4. 2016

Vytvořený tandem či blok na mě působí jako nátlaková akce na další politické subjekty, aby se přidaly a neujel jim vlak. Nemá to nic společného s realitou politiky a jedná se pouze o závod, kdo získá 28 hlasů bez KSČM. Tento stav pro nás není komfortní, a pokud bychom měli jednat o koalici, chceme vědět, co se ve zbytku období má udělat, změnit a jaké principy jsou nepřekročitelné.

Pokud bychom měli být součástí nové koalice, nechceme v ní jen přežívat, ale Brno dále rozvíjet. Primárním cílem je, aby se nevrátily staré pořádky a město se posunulo dále, neboť všichni zastupitelé by měli jednat pouze v zájmu města a jeho občanů.

Mám dobrý pocit ze současného primátora a nemám problém ani s bývalým primátorem, byť jsme s ním zdaleka ve všem nesouhlasili, ale měl obrovskou přednost – vždy dodržel dané slovo. Komunální politika je o lidech. Nedokážeme si proto představit společnou koalici s některými současnými zastupiteli, i když nám mohou být názorově blízcí. Jasno máme tedy i v tom, že na „Národní frontu – všichni proti Žít Brno a ANO“ rozhodně nepřistoupíme. Jak se bude situace dále vyvíjet, ukážou následující dny.

Jaroslav Kacer, předseda TOP 09 Brno

V Brně, 13. 4. 2016