22. 4. 2010

Ve čtvrtek 22. 4. 2010 se brněnská TOP 09 připojila k oslavě Dne Země. Životnímu prostředí TOP 09 prospěla vyčištěním části brněnské přehrady a kopce „Ostrá horka" v Soběšicích a podporou mladé generace stromů na Horáckém náměstí v Brně-Řečkovicích. Do akcí s podtitulem „kdo nejvíce nahrabe" se zapojilo více než 30 sympatizantů strany a životního prostředí. „Společně jsme nahrabali dva kontejnery nepořádku a několik velkých pytlů k tomu," prohlásil prof. Rom Kostřica (kandidát TOP 09 do PSP ČR), který se hrabání také zúčastnil. „Musím se přiznat, že držet v ruce hrábě místo skalpelu je příjemné rozptýlení," dodal.

Místa akcí nebyla vybrána náhodou. Brněnská přehrada jako oblíbené místo pro trávení volného času brňáků a soběšický kopec jako významné území, na kterém se nachází první trigonometrický bod v českých zemích.

Při podpoře mladé generace stromů byly zkontrolovány přibližně dvě desítky nově vysazených stromů. U vybraných byla provedena oprava a údržba podpěr či úvazků, a to pomocí vhodných nástrojů samotných účastníků. "Z akce máme dobrý pocit. Řada stromů získala nové opory či nové úvazky, čímž jsme aktivně přispěli k ochraně a podpoře životního prostředí," uvedl k samotné akci Ondřej Vít, předseda místní organizace TOP 09 Brno-Řečkovice. 

Akce byly plánovány na minulou sobotu, vzhledem ke státnímu smutku byly přesunuty právě na čtvrtek. „Změnu termínu jsme brali za samozřejmost, tímto postojem jsme chtěli uctít památku tragicky zesnulých poláků při letecké havárii," vysvětlil Jan Levíček, předseda brněnské TOP 09.

Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme