Jak na Nový rok, tak po celý rok

2. 1. 2012

Včera se měl uskutečnit velkolepý novoroční ohňostroj na hradě Špilberk, který však díky počasí proběhl jaksi za oponou, tedy skryt zrakům občanů. Bylo to jak jít do kina na novinku - 3D film - a slyšet pouze zvuk. Ohňostroj měl být zrušen či přesunut na jiný významný den.

Celou akci považuji za nepochopitelné mrhání finančními prostředky, kterým nám RMB předvedla, jak hodlá tento rok postupovat při řízení města, neboť jak říká staré rčení: Jak na nový rok, tak po celý rok,“ poznamenal Jaroslav Kacer, předseda RV TOP 09 Brno-město.

V příštím roce můžeme očekávat ekonomickou stagnaci či recesi. Všude je slyšet, že je nutné šetřit, avšak v Brně se na to vůbec nehledí. Zde nás v následujícím roce čekají zajímavé vyhlídky, jak nám včera ukázalo vedení města.

Po nákladném pronájmu osvětlení vánočního stromu za skoro milión korun, včerejším výdaji cca 300 tisíc za neviditelný ohňostroj, setrvávání na dosud pozastaveném nákupu startovacích bytů za 300 miliónů korun, výstavbě světového infostánku za skoro 7 miliónů či luxusní veřejné toalety za skoro 3 milióny a v neposlední řadě i navýšením odměn zastupitelů města Brna o 3 milióny korun ve srovnání s rokem 2010, i když počet uvolněných zastupitelů zůstal stejný a naopak od 1.1.2011došlo k 5 % snížení těchto odměn, nám vedení brněnské radnice ukazuje, jak si představuje činnost dobrého hospodáře při hospodaření s veřejnými prostředky a hledání úspor v městském rozpočtu“, dodal Kacer.

 

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme