Co nás čeká a nemine v roce 2015?

12. 1. 2015

Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří se zúčastnili komunálních a doplňujících senátních voleb, a také všem, kteří volili TOP 09. I když výsledek voleb nebyl podle našich představ, dobře víme, že kdo chce vyhrávat, musí umět též prohrát. Nesmí se z toho však stát tradice. Respektujeme výsledek voleb a nové složení vedení města Brna. Přejeme členům vedení mnoho úspěchů. Zcela jistě jim náleží čas na seznámení se s problematikou města, na rozhodnutí, kam a jak dále směřovat, a ne hned kritika. 

Jako doposud se hodláme vyvarovat osobních útoků, chceme být konstruktivní opozicí. Jsme připraveni se podílet na řešení záležitostí prospěšných pro město a Brňany, a to i iniciativně. Objeví-li se však sporné otázky, chceme na ně opět upozorňovat a snažit se je změnit na bázi věcné diskuse. Rozhodně chápeme opoziční práci jako stejně důležitou, ne-li důležitější než v koaličních lavicích, neboť plní kontrolní funkci podobnou záchranné brzdě. V zastupitelstvu i v členské základně máme kvalitní a odborný tým. Naše odborníky chceme co nejvíce zapojit do práce v komisích rady města. Jsme v plné síle a máme chuť naplno pracovat nejen pro všechny Brňany. Budeme se snažit prosadit aspoň část našeho programu, neboť naše teze se z velké části objevily v koaliční dohodě. Snad by to tedy nemělo být tak těžké. 

Nehodláme ustoupit z našich základních priorit. Rozhodně se budeme snažit otevřít diskusi o jasné vizi města alespoň do roku 2040, o přípravě strategických dokumentů včetně harmonogramu, odpovědností i měřitelných cílů. 
Spolu s odborníky a zahraničními městy chceme zavést řešení ke zlepšování na bázi tzv. chytrých měst (smart cities). Podpoříme otevřenost a transparentnost, zatraktivnění veřejné dopravy či realizaci tzv. metropolitního plánu. 

Jaroslav Kacer, člen Zastupitelstva města Brna (TOP 09)

Brněnský Metropolitan, str. 4

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme