Černovice jsou vstřícné k občanům

7. 11. 2011

Zkvalitnění podávání informací občanům bylo jedním ze základních cílů TOP 09 v Brně-Černovicích. Po téměř roce fungování pravicové koalice se podařilo některé z úkolů nyní realizovat. „Zaměřili jsme se především na webové stránky a náš zpravodaj,“ říká místostarosta Brna-Černovic Ladislav Kotík. Zpravodaj Černoviny vyšel na začátku listopadu poprvé barevně a to díky výběrovému řízení za stejnou cenu, kterou stál dřívější černobílý tisk.

Dalším krokem bylo zlepšení vzhledu a přehlednosti webových stránek. „Webové stránky jsou dnes vizitkou každého samosprávného celku a nejrychlejším zdrojem informací pro občany,“ říká místostarosta Kotík. Od začátku listopadu tak mají Černovice nové stránky, které nabízí jednak atraktivnější grafiku, tak i lepší přehlednost a rozsah informací. Občané tam najdou informace samosprávných orgánů i jednotlivých odborů, návody, jak vyřídit své záležitosti, aktuální výběrová řízení i adresy na lékaře či „svého“ strážníka. V nejbližší době budou stránky také doplněny dalšími službami jako je možnost zasílat podněty k dění v městské části. „Našim cílem je také zapojit do tvorby stránek místní občanské iniciativy,“ dodává Kotík.