× Pohněme s tím. Společně!

Schwarzenberg: Jedině politik, co říká pravdu, nepodléhá populismu

9. 11. 2015

Debata u piva, návštěva Nemocnice Milosrdných bratří v Letovicích nebo posezení s členskou základnou. Bohatý program čekal na předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga, který navštívil region Blansko.

''Neexistuje blbá otázka. Existují pouze blbé odpovědi. A to už je na mně,'' rozpoutal diskuzi v letovické kavárně Karel Schwarzenberg. Obyvatelé Letovic se zajímali hlavně o zavedení elektronické evidence tržeb, problematiku migrace a střetu zájmů Andreje Babiše. Jak Karel Schwarzenberg konstatoval, žádný není. Podle něj totiž Babiš své zájmy dokonale sladil. Pro správného politika je nezbytné nebát se říkat pravdu, protože jedině tak nepodléhá populismu. Největší strach má z politiků, kteří neumějí přijmout rozhodné stanovisko, protože říkají jen to, co lidé chtějí slyšet.

Karel Schwarzenberg přijel na návštěvu regionu na pozvání regionálního výboru TOP 09 Blansko. Členové zorganizovali dvě setkání s občany, jedno v Letovicích a jedno v Blansku. ''Byl to skvělý zážitek a opravdu příjemné setkání. Pan Schwarzenberg je galantní muž plný energie,'' komentovala setkání v kavárně jedna z účastnic.

Klára Pěknicová, krajská manažerka TOP 09

Blansko, 9.11.2015