× Pohněme s tím. Společně!

Jiří Pospíšil navštívil Blanensko

25. 5. 2015

V jedné ze tříd Vyšší odborné školy ekonomické a zdravotnické a Střední školy Boskovice se se studenty setkal europoslanec Jiří Pospíšil. Popsal situaci v současném Evropském parlamentu a snažil se přiblížit svou práci europoslance.

''Většinou se jedná o mravenčí práci. Program je naplánován tak, aby tam člověk strávil většinu týdne. Je to tedy časově náročné. Navíc jsme malá země a někdy je velice obtížné, aby byl náš názor slyšet,'' vysvětlil europoslanec Jiří Pospíšil.

Studenti se zajímali hlavně o situaci na Ukrajině a kvóty na uprchlíky, které teď v Evropě silně rezonují. Podle Pospíšila je situaci potřeba řešit jinak, než zaváděním povinných kvót. ''Není možné, aby takové rozhodnutí udělal Brusel sám bez toho, aniž by se zeptal přijímacích států. Navíc se trochu obávám následků. Jak například EU zajistí, aby uprchlíci zůstali skutečně v dané přijímací zemi,'' ptá se Pospíšil.

Jiří Pospíšil mimo jiné navštívil Drnovice, boskovický a letovický zámek a diskutoval se členy TOP 09 v kavárně v Letovicích. Celou akci koordinoval Petr Stria spolu s Petrem Ducháčkem. ''Jsme rádi, že jsme mohli přivítat pana poslance u nás v regionu a přiblížit tak fungování Evropské unie místním lidem,'' řekl Petr Ducháček, předseda regionální organizace TOP 09 Blansko.

Klára Pěknicová, krajská manažerka TOP 09

Osobnosti: