× Pohněme s tím. Společně!

Drnovičtí letos postaví lesní park

11. 3. 2015

Drnovice – Ještě letos vznikne v drnovickém lese zvaném Hutě lesní park. Nabídne lavičky k posezení, ale i několik herních prvků. S jeho stavbou chtějí Drnovičtí začít co nejdříve.
O stavbě lesního parku rozhodli drnovičtí zastupitelé na svém čtvrtečním zasedání. „Prostor bude potřeba nejprve pořádně uklidit, protože v současné době je zaneřáděný černou skládkou. Následovat bude prořezání porostu a rozmístění různého vybavení. Do parku chceme umístit lavičky, odpadkové koše, naučné tabule a přístřešek a také několik herních prvků, které budou přizpůsobené tomu, aby odolaly případným vandalům,“ popsal starosta Drnovic Petr Ducháček
Les už nyní využívají hlavně mladí lidé. „V části lesa, ve které park vznikne, bývaly dříve hutě. Je tam proto množství náspů a dalších nerovností, které využívá mládež k ježdění na kole,“ přiblížil Ducháček.

Přístup po stezce

Kolem budoucího parku navíc vede cyklostezka. „Park tak bude pohodlně přístupný pro cyklisty, kteří si v něm mohou posedět a odpočinout,“ uvedl drnovický starosta. Ne všichni Drnovičtí ale s projektem souhlasili. „Především myslivci měli strach, že tím přijdou o část lesa. Prostor je ale už nyní lidmi využívaný, takže se stavbou parku ráz lesa příliš nezmění. Někteří lidé také argumentovali tím, že park bude od obce daleko. Díky cyklostezce ale bude přístup k němu bezproblémový,“ vysvětlil Ducháček.
Do stavby parku se chtějí Drnovičtí pustit co nejdříve. „Na projekt jsme loni získali dotaci, která pokryje šestašedesát procent nákladů. Vše musí být hotové do června,“ dodal Ducháček.

Eva Ondráčková

zdroj: Týden u nás, 11.3.2015, str. 3