8. 9. 2014

Pódium pro kulturní akce a molo s posezením otevřeli v Drnovicích na Blanensku. Obě místa se nacházejí nad rybníkem. Slavostní uvedení do provozu spojili s bohatým doprovodným programem.

Naší snahou bylo zatraktivnit centrum obce. Věřím, že se nám to pódiem a molem nad vodou povedlo. K našemu obecnímu úřadu, který sídlí v historické středověké tvrzi, se náramně hodí,“ řekl starosta Petr Ducháček.

Nové prostory chtějí Drnovičtí využívat jako výletiště. „Budou tam naše tradiční akce, ale také koncerty a zábavy. Příští rok bychom tam chtěli udělat i vítání občánků a podobné slavnostní akce,“ doplnil starosta.

Součástí úprav centra obce byly kromě pódia a mola i opravy silnic a vodovodních přípojek. Rekonstrukce se týkala i veřejného osvětlení v obci a nasvícení historické tvrze. Zahájení s programem 

Slavnostní otevření mola si vzal na starost Motoklub Drnovice, který za finančního přispění obecního úřadu a dalších neziskových organizací připravil bohatý program pro děti i dospělé.

„Nedělní odpoledne zahájil příjezd motocyklů. Poté se svým programem vystoupily děti z místního Sokola a taneční skupina BAMI. Pak si již mohli přítomní zazpívat společně s cimbálovou kapelou Majerán lidové písničky,“ nastínil program člen motoklubu Erik Mihola. 

Následně se dostalo na slavnostní otevření mola. „Za silného deště starosta obce společně s krojovaným průvodem přestřihl pásku. Poté, co se počasí umoudřilo, pokračoval program vystoupením začínající chlapecké kapely Black Stars Band z Drnovic. Následně všem k tanci a poslechu zahrála skupina HD Acoustic. Posledním bodem programu byl ohňostroj odpálený z plující loďky uprostřed rybníka,“ doplnil Mihola. 

Pro občany byl připravený košt vína a slivovice, ochutnávka cukroví a ukázka výrobků z keramické dílny. Místní jezdecký klub připravil pro děti projížďku na koních, v koňském kočáře se mohli svést i dospělí. 

„Pět tisíc korun z dobrovolného vstupného jsme předali ředitelce školy na nákup vybavení pro děti z mateřské školy,“ dodal Mihola.

Pavel Šmerda

zdroj: 5plus2.cz, 8.9.2014

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme