prof. MUDr. Vlastimil Válek, CSc., MBA, EBIR

Narodil jsem se v Brně (1960), celé mé dětství se ale událo v Poštorné a v Břeclavi, kde jsem vystudoval gymnázium. Do Brna jsem jezdíval za prarodiči. Poté jsem se kvůli studiu do Brna vrátil a žiji tu dodnes - konkrétně v Líšni.

Absolvoval jsem Lékařskou fakultu Masarykovy univerzity s atestací v oboru radiodiagnostiky. V roce 1985 mě jako lékaře-radiologa čekal nástup do Fakultní nemocnice Brno, kde dnes vedu Kliniku radiologie a nukleární medicíny. Od roku 1993 působím i na brněnské Lékařské fakultě. Věnuji se zde výzkumu a výuce budoucích lékařů, dnes již v hodnosti profesora. Jako lékař jsem se zaměřil na diagnostiku a léčbu v oblasti břicha, sám jsem průkopníkem některých metod.

Od roku 2012 působím také jako náměstek ředitele Fakultní nemocnice Brno pro společné vyšetřovací a léčebné složky. Předsedám České radiologické společnosti. Stojím i v čele Akademického senátu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Publikuji ve významných českých i zahraničních zdravotnických časopisech a pravidelně přednáším na prestižních zahraničních kongresech a univerzitách - lékařská věda mne zkrátka baví.

Do politiky jsem vstoupil poměrně nedávno - až v roce 2010, kdy jsem se v městské části Brno-Líšeň stal zastupitelem za TOP 09. Mezi léty 2012 a 2016 jsem reprezentoval TOP 09 jako člen jihomoravského zastupitelstva.

Vedle lékařské profese se věnuji pomoci zrakově postiženým – spoluorganizuji např. Běhy radiologů pro Světlušku. Žákům základních škol přibližuji medicínu a lékařskou profesi prostřednictvím projektu Věda do škol. V mládí jsem působil v mezinárodní organizaci Červený kříž, po roce 1989, již jako mladý lékař, jsem byl krátce místopředsedou této organizace.

Miluji víno (prakticky i teoreticky), Hru o trůny, Teorii Velkého třesku, gramofonové desky. Hraju WOW a lovím Pokémony. Jsem ženatý a mám čtyři děti - Aťu, Ondru, Haničku a Šimona.

Vlastimil Válek, TOP 09 JMK

Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme