Zdeňka Dubová nominována na Osobnost NNO JMK 2018

29. 10. 2018

Asociace nestátních neziskových organizací Jihomoravského kraje, z. s. vyhlásila letos již čtvrtý ročník ankety Osobnost NNO JMK 2018, která oceňuje práci lidí zapojených v neziskovém sektoru Jihomoravského kraje. Klade si za cíl zviditelnit jejich úlohu v širokém spektru nabídky činností neziskových organizací.
Anketa chce přiblížit příběhy a osudy lidí, kteří se v rámci své pracovní náplně i nad rámec svých povinností podílí na utváření obrazu neziskového sektoru ve společnosti. Nominace kandidátů je potom logickým výrazem díků a uznání těmto našim i vašim kolegům a spolupracovníkům.

Mezi nominovanými je i členka TOP 09 Brno a stávající brněnská zastupitelka Zdeňka Dubová. Zakladatelka a ředitelka neziskové organizace Mezigenerace, jejímž cílem je zlepšovat vztahy napříč všemi generacemi s důrazem na seniory. Mezigenerace připravuje aktivity pro jejich vzájemné sbližování. Když se k tomu přidají nové zkušeností, poznatky a nová přátelství, může to být zajímavé obohacení.

Zdeňka Dubová patří také k zakladatelům úspěšného projektu Můžeš to změnit, který pracoval se studenty středních škol. Těm pomohl v uskutečňování nejrůznějších projektů a umožil tak mladým lidem, aby si vyzkoušeli, jaké to je v kůži politiků, kteří na komunální úrovni rozhodují.

Zdeňka Dubová se oceněnými studenty projektu

Zdeňka Dubová se mezigenerační spolupráci věnuje intenzivně od r. 2012. Touha zlepšit vztahy mezi mladou a starší generaci ji vedla k založení spolku Mezigenerace. Proto už pátým rokem organizuje mezigenerační vzdělávací a volnočasové aktivity. Některé se zaměřují na nejmladší generaci a ukazují, jak se aktivně zapojit do společenského dění. V projektu Můžeš to změnit působila jako manažerka. Zájem o druhé ji zavedl i do komunální politiky. V životě se drží motta: Když se spojí entuziazmus mládí se zkušeností stáří, obohatí to všechny.

Aby se Zdeňka Dubová stala Osobností nestátních neziskových organizací JMK pro rok 2018, hlasujte, prosím, na tomto odkazu.

Více o anketě Osobnost NNO najdete zde.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 29. října 2018

Štítky
Osobnosti: Zdeňka Dubová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme