Zastupitelé TOP 09 Brno-střed podpoří nádraží v poloze „Řeka“

12. 2. 2018

Ve středu 14. února 2018 bude jednat zastupitelstvo MČ Brno-střed. Na pořadu jednání je mimo jiné i poloha železničního uzlu Brno. Zastupitelé za TOP 09 se jednomyslně shodli – hlasovat budou pro variantu u Řeky.

„Ačkoli se kolem tématu nového brněnského nádraží objevuje mnoho nepravd a šíří se i zprávy, které by bylo možné označit za poplašné, rozhodování pro nás bylo snadné. Chceme totiž podpořit co nejrychlejší a nejefektivnější výstavbu nového nádraží v Brně. Něco takového varianta Petrov nenabízí,“ vysvětluje Martin Brym, předseda TOP 09 Brno-střed a člen ZMČ Brno-střed.

Důvodů pro podporu nového nádraží „U řeky“ je hned několik. Ať už je to projektová připravenost (soulad s územním plánem, EIA, vypracovaná dokumentace k územnímu řízení, apod), nižší investiční náklady, možnost zapojení vysokorychlostních tratí či majetkoprávní vztahy k pozemkům a budovám dotčených stavbou železničního uzlu. Pro TOP 09 Brno-střed hraje zásadní roli i minimální dopad stavby na obyvatele a další rozvoj města směrem na jih.

Zajištěna bude i dostatečná obslužnost MHD nového železničního uzlu. „K novému nádraží v poloze „Řeka“ bude přivedeno pět tramvajových a trolejbusových linek a deset linek autobusu. Propojení s historickým centrem bude zajištěno vybudováním nové městské třídy zvané Evropská,“ dodává Martin Brym.  

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 12. února 2018

Štítky
Osobnosti: Martin Brym
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme