Zástupci TOP 09 navázali v Bruselu jihomoravsko-bavorskou spolupráci

17. 5. 2017

Předseda krajského klubu zastupitelů TOP 09 a Žít Brno Petr Kunc a místostarosta Branišovic Marek Sovka na své zahraniční cestě v Bruselu diskutovali například s předsedou Evropské lidové strany Manfredem Weberem a podpořili další rozvoj regionu ve spolupráci se zahraničními partnery.

 

„Diskuze s panem poslancem Weberem pro mne jako stále ještě studenta byla neskutečně cenná. Dozvěděli jsme se aktuální informace k takzvanému Inter-rail Ticket, tedy mezinárodnímu vlaku, kterým bychom mohli cestovat napříč Evropou. Už se nemůžu dočkat, až tento vlak bude zastavovat i na jižní Moravě a vypadá to, že to bude brzy,“ popisuje s nadšením Marek Sovka a jedním dechem vyzdvihuje pozitiva vlakové dopravy, ke kterým patří zejména ekologičnost a vysoké pohodlí při cestování.

Petr Kunc naopak ocenil navázání vztahů s představiteli Bavorska. „Zjistili jsme, že toho máme mnoho společného. Jižní Morava a Bavorsko jsou totiž dva regiony v EU, které mají nejnižší průměrnou nezaměstnanost. Hovořili jsme o dalším rozvoji, který, jak jsme se shodli, je hlavně ve výzkumu a technologických inovacích. I proto se TOP 09 na kraji snaží o to, aby se Jihomoravský kraj stal Silicon Valley České republiky a s bavorskými kolegy jsme tak předjednali budoucí spolupráci nejen v této oblasti,“ upřesnil Kunc.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 17. května 2017

Štítky
Osobnosti: Petr Kunc, Marek Sovka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme