Vlastimila Válka střídá v líšeňském zastupitelstvu Jiří Svoboda

4. 3. 2021

Vlastimil Válek (TOP 09) se po svém zvolení šéfem poslanců za TOP 09 oficiálně vzdal mandátu líšeňského zastupitele. Jako první náhradník na jeho místo nastupuje Jiří Svoboda (TOP 09).  

„Vzhledem k tomu, že jednání líšeňského zastupitelstva se téměř vždy kryje s jednáním sněmovny, je nereálné mandát zastupitele dále vykonávat, zvláště poté, co jsem se na začátku letošního roku stal předsedou klubu poslanců. Je to alespoň dobrý důvod uvolnit místo mladším. Jiří Svoboda má dostatek elánu a jsem přesvědčen, že se funkce adekvátně zhostí a bude dobrým zástupcem Líšňáků, kteří volili naši koalici,“ komentuje situaci Vlastimil Válek.

„Nastupuji na místo po prof. Válkovi, které je v řadách opozice. Opoziční místo je předurčeno k tomu, aby kontrolovalo a kritizovalo práci starosty a radních. Věřím tomu, že při upřímném a transparentním počínání je i opozice schopna konstruktivní spolupráce, a právě na toto se moc těším. Přeci jen, všichni to děláme pro to, aby se nám v Líšni lépe žilo,“ říká Jiří Svoboda.

 

Vlastimil Válek získal mandát zastupitele městské části ve volbách 2018, kdy přeskočil na koaliční kandidátce TOP 09 a lidovců („Spolu v Líšni“) z 6. místa.

Jiří Svoboda (24) je vystudovaný právník, aktuálně pracuje jako advokátní koncipient. Je ženatý a v Brně-Líšni žije od narození. Od roku 2018 je členem stavební komise při Radě městské části. Složit zastupitelský slib by měl na nejbližším jednání zastupitelstva MČ Brno-Líšeň.

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 4. března 2021

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme