Vitula: Otevřeli jsme nové komunitní centrum v Židlochovicích

21. 7. 2020

Za setrvalého deště otevřelo město Židlochovice v sobotu 18.7.2020 své nové Komunitní centrum. Po půl roce od zprovoznění nového vlakového nádraží tak město uvádí do provozu další velkou investici. Tentokrát se jedná o akci za zhruba 70 milionů Kč, na kterou více jak polovinou přispěla Evropská unie.

Nové budovy, které projektoval architekt Pavel Jura a vtiskl jim svůj neopakovatelný rukopis, tak začaly sloužit občanům města. Stovky návštěvníků si mohly prohlédnout nové sály, klub seniorů i klub pro matky s dětmi, ale také kanceláře, kde se bude poskytovat například poradenství pro osoby s finančními problémy. Součástí zahájení byla i burza sociálních služeb, na které se zájemci dozvěděli více třeba o práci s vodícím psem pro nevidomé a také o celé řadě dalších potřebných služeb.

Nový sál si v sobotu vyzkoušeli i rodiče s dětmi při divadelním vystoupení pro nejmenší, starší návštěvníci se zaposlouchali do písniček swingového orchestru Melody Gentlemen.

Jádrem celého komplexu komunitního centra jsou prostory pro setkávání lidí. Nové sály, z nichž některé lze otevřít do rozlehlé městské zahrady se vzorovým meruňkovým sadem, umožňují nepřeberné množství různých společenských aktivit. Koncerty, svatby, cestovatelské přednášky, výstavy, setkávání seniorů, ... To vše se může v novém centru odehrávat. A že zájem bude veliký, se ukázalo hned po oznámení data o otevření. Během pár hodin se ozvaly desítky lidí se zájmem o možné využití prostor.

Starosta Jan Vitula (TOP 09) uvítal návštěvníky otevření nového centra slovy: „Právě jsem mluvil s manželským párem, který loni v Židlochovicích oslavil diamantovou svatbu. Ptali se, kdy si budou moci ve velkém sále komunitního centra zatančit. A to je přesně to, co mi dělá velkou radost. Protože, i když se jedná o mimořádně hezkou stavbu, to co činí tento prostor skutečně krásným, jsou lidé.“

komunitni-centrum-3

Jan Vitula

starosta města

Štítky
Osobnosti: Jan Vitula
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme