Vitula: Kraj dnes podpořil vědu, výzkum, vzdělávání i podnikání

27. 4. 2017

Na dnešním zastupitelstvu Jihomoravského kraje byl schválen balík podpory formou dotací pro Masarykovu univerzitu, Mendlovu univerzitu a JIC Ventures. Všechny návrhy předkládal náměstek hejtmana Jan Vitula (TOP 09).

Náměstek pro vědu a výzkum, Jan Vitula, se rozhodl podpořit Masarykovu a Mendlovu univerzitu z rozpočtu kraje - navrhnul přidělení dotací na nejrůznější aktivity jako jsou vědecké a studentské konference. „Tyto aktivity totiž podporují propagaci kraje nejen v rámci republiky, ale mají i přesah do zahraničí. Vzdělávací akce na podporu výzkumu, které jsou pořádány v angličtině je třeba podporovat,“ vysvětlil Vitula.

Významné podpory se dočkal také projekt JIC Ventures, který se zásadním způsobem podílí na rozvoji podnikání na jižní Moravě. „JIC Ventures není žádná novinka, projekt funguje už nějakou dobu. Dnes se nám ale podařilo navýšit jeho kapitál. Díky tomu může podpořit více začínajících podnikatelů nebo startupů na jižní Moravě,“ doplnil Vitula.

Předseda klubu zastupitelů TOP 09 a Žít Brno, Petr Kunc (TOP 09), zase velmi uvítal podporu cyklodopravy, kterou kraj dnes rovněž schválil: „Jsem rád, že tento projekt, na kterém již pracuji v Brně-Židenicích, bylo možné podpořit i na úrovni kraje. Cyklostezky tak vzniknou v místech, která byla pro kola nebo inline brusle dosud nedostupná. K těm patří například Kuřim nebo Rousínov,“ říká Petr Kunc, člen zastupitelstva JMK a místostarosta MČ Brno-Židenice.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně 27. dubna 2017

Štítky
Osobnosti: Petr Kunc, Jan Vitula
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme