Ve Veselí nad Moravou máme jasno. K podpisu koaliční smlouvy došlo na hodovou neděli

3. 10. 2022

V neděli 2. října 2022 došlo k podpisu koaliční smlouvy ve Veselí nad Moravou. Tři posílené strany se jednoznačně shodly na obsahových a programových věcech, ale také na budoucím personálním obsazení veselské radnice.

Již čtvrté funkční období bude na radnici ve Veselí nad Moravou patřit trojkoalici TOP 09, ODS a KDU-ČSL. „Určitě je to radost. Koalice SPOLU by měla zahájit čtvrté volební období vzájemné spolupráce a takto výrazná stabilita rozhodně není v celorepublikovém měřítku něčím samozřejmým. Vnímáme to tak, že voliči ocenili, co se ve Veselí v posledních letech udělalo, ať už jde o velké stavební projekty jako náměstí, okružní křižovatky nebo přístav anebo o kvalitu kulturních a společenských akcí, díky kterým se Veselí stává vyhledávaným cílem návštěvníků z celého regionu. A za takto výraznou podporu bych chtěl všem občanům moc poděkovat!“ komentuje současný a zároveň budoucí veselský starosta Petr Kolář.

Z personálního hlediska dojde k několika změnám. Dosavadního místostarostu Pavla Boudu z ODS, který odchází do důchodu a bude ve vedení města nadále působit jako radní, nahradí jeho stranický kolega Tomáš Nekarda. Druhým neuvolněným místostarostou zůstává Petr Kolařík z KDU-ČSL.

Koaliční zastupitelé se také shodli na složení sedmičlenné rady města. Z posílené kandidátky SPOLEČNĚ PRO VESELÍ – veselská TOP 09 a nezávislé osobnosti budou pokračovat starosta Petr Kolář, dosavadní členka rady lékařka Eva Bezděková a nově také vinař Tomáš Zbořil. Za ODS, která kandidovala společně s Pro:Veselí zasednou v městské radě místostarosta Tomáš Nekarda, Pavel Bouda a Miloš Kozumplík mladší, který tak v této funkci nahradí svého otce. KDU-ČSL bude zastupovat místostarosta Petr Kolařík.

Dohodnuté změny se budou týkat i předsednictví dvou osadních výborů. Osadní výbor Zarazice bude vést Pavla Maňáková a předsedou Osadního výboru Milokošť se stane Miroslav Jagoš. „Chtěl bych také za celou koalici vyjádřit vůli úzce spolupracovat s dalšími zvolenými zastupiteli nebo jinými zástupci ostatních volebních stran, zvláště na úrovni výborů a komisí“ dodává starosta města Petr Kolář.  


Město Veselí nad Moravou

Ve Veselí nad Moravou dne 3. října 2022

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme