Válek: Srpen 1968 byl invaze a okupace, na to nesmíme zapomínat

21. 8. 2019

Jihomoravská TOP 09 si připomíná výročí 51. let od okupace a invaze vojsk Varšavské smlouvy na území tehdejšího Československa. Představitelé jihomoravské buňky TOP 09 během 21. srpna uctí památku obětí invaze na řadě míst v kraji.

 

Poslanec a krajský předseda Vlastimil Válek uctil památku obětí totalitního režimu, Viliama Debnára, v domovské městské části Brno-Líšeň. Tady byl Debnár zastřelen příslušníkem sovětské armády a má tady svůj nenápadný pomník. „Zastřelení nevinného člověka a ponechání jeho pětiletého syna v autě bez pomoci s tělem otce je surovost totalitního režimu v kostce. Český národ rád zapomíná, proto se snažme tyto hrůzy mít neustále na paměti a buďme vděční za bezpečí, které nám přináší naše ukotvení v Evropě a členství v Severoatlantické alianci,“ vysvětluje Vlastimil Válek (TOP 09).

„Servilní chování některých našich politiků a prezidenta vůči Rusku, které i dnes vojensky ohrožuje své sousedy, nebo vůči komunistické Číně, je nebezpečné pro budoucnost naší země. Tedy pro budoucnost našich dětí,“ zdůrazňuje Válek.

Další vzpomínkové akce zorganizovali členové TOP 09 v centru Brna, u pomníku Danuše Muzikářové na Moravském náměstí, dále v Hodoníně nebo v Branišovicích na Brněnsku.

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně 21. srpna 2019

Štítky
Osobnosti: Vlastimil Válek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme