Válek: Jihomoravský kraj si zaslouží podporu ze státního rozpočtu

27. 11. 2019

Vlastimil Válek, poslanec a krajský předseda TOP 09 pro jižní Moravu, podává řadu pozměňovacích návrhů ke státnímu rozpočtu. Navrhuje přesun finančních prostředků například z navrhovaného rozpočtu pro „Svaz bojovníků za svobodu“ ve prospěch rekonstrukce sokoloven, elektrifikace trati Brno – Moravský Krumlov a na výstavu Slovanské epopeje.

 

„Návrat Slovanské epopeje na jižní Moravu pracně vydřel náš starosta Tomáš Třetina. Výstava bude celonárodního významu, proto považuji za fér, aby částkou 15 milionů korun přispěl na její realizaci také stát,“ vysvětluje Vlastimil Válek (TOP 09).

Podstatnou položkou je také 16,3 mil. korun na obnovu jihomoravských sokoloven. „Krajský zastupitel Michal Doležel (TOP 09) se v minulém roce zasadil o vznik nového dotačního titulu na projektovou dokumentaci rekonstrukce sokoloven, tyto rekonstrukce je však také potřeba zafinancovat. Sokolovny slouží již pro několik generací jako centra kulturní, sportovní, ale také společenského života, proto je musíme zachovat i pro generace další,“ popisuje Vlastimil Válek (TOP 09).

Dále navrhuje částku 2 mld. na železniční a drážní dopravu, konkrétně na elektrifikaci trati Moravský Krumlov – Znojmo, na kterou čekají místní už několik desítek let.

 

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 27. listopadu 2019

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme