V Řečkovicích vzniká běžecká komunita: poběží okolo „Zamilce“

23. 4. 2018

Běh se stále drží na žebřících popularity venkovních sportů, a to nejen díky snadné dostupnosti. Najít odvahu začít běhat, a vůbec se donutit před nebo po práci vyběhnout, je ale mnohdy těžké. Také proto se členové řečkovické buňky TOP 09 rozhodli začít organizovat běhání na oblíbeném místě městské části – Zamilovaném hájku, hovorově zvaném Zamilec.

S nápadem organizovat běhání v Řečkovicích přišel zastupitel městské části Ondřej Vít (TOP 09). „Nešlo o nic jiného než vlastní zkušenost. Sám jsem totiž začal před časem běhat a ještě mám v živé paměti, jak krušné byly moje začátky. I proto mě napadlo, že by bylo fajn vytvořit v Řečkovicích komunitu, která by běhala společně a společně by se také dokázala motivovat,“ popisuje vznik nápadu Ondřej Vít.

Jelikož se na území městské části žádná taková aktivita dosud neorganizuje, s kolegy z řečkovické buňky TOP 09 začíná Ondřej Vít nápad realizovat. „V současné době jsme ve fázi plánování, ale předpokládám, že poprvé bychom vyběhli v průběhu prázdnin. A aby byli začínající běžci více motivování, zvažujeme i nákup lehkého občerstvení nebo drobných dárků ve formě běžeckých vychytávek jako je například potítko nebo držák telefonu,“ informuje Ondřej Vít.

Od pravidelných běhů okolo „Zamilce“ si Ondřej Vít slibuje mimo jiné také vytvoření sousedské běžecké komunity. Sousedé se tak budou moci lépe poznat, když budou sdílet běžecký koníček. „Pokud se náš nápad osvědčí, velmi rád jej nabídnu i vedení městské části, která by pak nad běhy okolo Zamilce mohla převzít záštitu a na organizaci přispívat,“ uzavírá Ondřej Vít.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 23. duna 2018

Štítky
Osobnosti: Ondřej Vít
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme