V Branišovicích vzniklo nové komunitní centrum

10. 3. 2021

V prostorách bývalého kulturního domu v Branišovicích vzniklo, díky dotačním programům, nové komunitní centrum, které bude obyvatelům obce nabízet širší spektrum využití. Sloužit může jako prostor pro pořádání kulturních akcí, místo ke scházení branišovických spolků, ale sídlit v něm bude i sociální pracovnice.

Branišovické komunitní centrum

Branišovické komunitní centrum

„K rekonstrukci a vůbec přebudování celého kulturního domu jsme přistoupili zejména kvůli nevyhovujícímu stavu elektroinstalace. Nyní je vše nové, opravené a vyladěné do posledního detailu. Zdůraznil bych „hru světel“, tedy krásné stropní osvětlení, protože světla jsou základem interiéru. Všudypřítomné jsou také znaky Branišovic a Vinohrádek, se kterými se zde setkáte nejen na stěnách komunitního centra. Moc mě těší, že naše spolky budou mít konečně svůj prostor k setkávání a že naše akce, které snad brzy bude opět možné pořádat, se budou moci odehrávat v novém, moderním a důstojném prostředí,“ popisuje starosta obce Marek Sovka (TOP 09).

Novinkou pro místní bude mmj. pracoviště sociálního poradenství pro lidi v nouzi. „Sociální pracovnice jim zde bude k dispozici ve vymezených úředních hodinách a bude jim pomáhat s řešením nejrůznějších životních situací. Občané tak nebudou muset nikam dojíždět,“ uzavírá starosta Sovka.  

Marek Sovka

Celkové náklady převyšují 2, 3 miliony korun bez DPH a 95 % je pokryto z dotačních programů.

Místo slavnostní otevření je, z důvodu aktuální epidemiologické situace, na webu obce a na kanále YouTube  přístupné video.

 

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 10. března 2021

Štítky
Osobnosti: Marek Sovka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme