Stria: V Letovicích podporujeme všestranný sport předškoláků

7. 6. 2023
Od 1. září se mohou předškoláci z MŠ Tyršova v Letovicích těšit na novinky. Čekají je lekce všestranného pohybu vedené odborným trenérem. Děti se tak budou moci zaměřit na atletiku, gymnastiku nebo míčové hry. 
"Děti si užijí radost z pohybu a na základce tak budou mít snazší výběr sportovních koníčků. Motivovat děti ke sportu považuji za zásadní pro fyzické i duševní zdraví a sám se o to snažím i se svými dvěma ratolestmi. Mám velkou radost, že jsme dokázali tento skvělý projekt jako město podpořit," říká letovický radní Petr Stria (TOP 09).
Schválený projekt počítá s lekcemi pro skupinky maximálně o 12 dětech. Lektor tak bude moci uplatňovat individuální i skupinový přístup. To oceňuje i starosta města Petr Novotný: "Jako původním povoláním učitel tento počin kvituji. Zvlášť v dnešní době je potřeba podporovat jakékoli pohybové aktivity našich dětí už od útlého věku a naše sportovní školka může být dobrým příkladem pro další obce a města." Aktivity ze tří zmíněných oblastí si budou moci děti vystřídat v 15 minutových intervalech. Projekt město podpořilo z letošního rozpočtu na období září až prosinec 150 tis. korun.

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Letovicích dne 7. června 2023

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme