Sovka: Navýšili jsme finanční podporu sportování v kraji

14. 12. 2023

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje i města Brna schválilo návrhy zastupitelů za TOP 09 na navýšení podpory sportování na rok 2024. Do sportu na jižní Moravě tak přibude navíc 40 milionů korun - financemi přispějí město i kraj. 

Jihomoravský kraj dnes schválil rozpočet na následující rok včetně návrhu navýšení o 10 milionů pro sportovní dotace. “Z toho, že návrh našich zastupitelů prošel mám velkou radost. V době, kdy se čím dál více potýkáme s tím, že se děti a mládež málo věnují sportu, je to povzbudivá zpráva. Podpora sportování je důležitá jak pro fyzické, tak i psychické zdraví nejen mladých lidí,” říká Marek Sovka, krajský předseda TOP 09 JMK.

Jihomoravský kraj rovným dílem rozdělil dotace mezi vrcholový a amatérský sport. “Podpora sportování v kraji je pro mne jako pro sokola zásadní téma a jsem moc rád, že to vedení kraje vidí stejně. Pořád se totiž potýkáme s dobou “postcovidovou”, kdy jsou vidět důsledky omezení sportování. A sportovat neznamená jenom dát si do těla, ale taky zlepšit si náladu nebo třeba navštívit sportovní událost, zafandit si, podpořit oblíbený klub nebo sportovce a společensky žít. I to je v kontextu dnešní doby důležité,” říká předkladatel návrhu a krajský zastupitel Michal Doležel (TOP 09).

V podobném duchu byl schválen i rozpočet krajského města.  “V Brně jsme navýšili dotační tituly do sportu o 30 milionů. Sportování ve městě musíme podporovat, a to jak sport vrcholový, tak aktivity dětí a mládeže. Reagujeme tak i na situaci, kdy z ministerstva žádné peníze navíc v příštím roce nepřijdou,” sdělil Tomáš Aberl (TOP 09), radní pro sport a IT. 

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 14. prosince 2024

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme