Sovka: Branišovice zdobí nová designová ulička

1. 6. 2020

Na frekventovaném místě, poblíž Krčmy, kulturního domu a vinného sklepa vznikla v Branišovicích na Brněnsku nová relax zóna s designovým mobiliářem a zelení.

„Podobná odpočinková zóna v Branišovicích chyběla, proto jsme se ji rozhodli vytvořit právě zde, na místě, kde se v obci koncentruje nejvíc lidí. Nové lavičky slouží nejen k odpočinku, ale svým vzhledem taky potěší oko obyvatel,“ popisuje branišovickou novinku starosta obce Marek sovka (TOP 09).

Cesta směrem dolů byla plánována pouze jako pěší, přičemž po levé straně je lemována kaskádovitými terasami s výsadbou zeleně. Zeleně, na kterou klade vedení obce veliký důraz, tady vysadili hned několik druhů. „Najdete tady téměř vše od vinné révy a jejích netradičních odrůd, jako je např. Bruno, Julian, Vladin, Geliodor, až po rozličné druhy sezónních květin, které dělají parádu ve velkých květináčích, na jejichž renovaci se podíleli zaměstnanci obce. Za to jim patří velký dík,“ dodává starosta Marek Sovka (TOP 09).

Designová ulička v Branišovicích

Květináče, které původně sloužily ve výrobních společnostech, se dočkaly taky nové malby a kreseb a během následujícího měsíce jich bude po obci rozmístěno ještě víc. Vybudování nové relax zóny, vč. mobiliáře a zeleně, vyšlo Branišovice na necelých 140 tisíc korun. Obec na nákladech ušetřila zejména proto, že velká část prací proběhla svépomocí.

Designová ulička v Branišovicích

 

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 1. června 2020

Štítky
Osobnosti: Marek Sovka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme