15. 4. 2010

Bohatý program měl předseda strany Karel Schwarzenberg ve čtvrtek 15. dubna na Znojemsku.
 
V Bohuticích se setkal se starosty z obcí na Znojemsku a mluvil s nimi o jejich práci, volbách i běžných starostech. Na místním obecním úřadě přivítali předsedu strany velkolepě. Napekli svatební koláčky a k okoštování přinesli domácí meruňkovici. „Ty koláčky mi vážně moc chutnaly, snědl jsem jich tady půlku talíře," poznamenal Karel Schwarzenberg. Bohutické ženy mu proto koláče přibalily i na cestu.  Předseda si našel čas i na prohlídku soch z unikátní křížové cesty, která je vystavena v bohutickém zámku.
 
Od čtyř odpoledne na Karla Schwazenberga čekala asi stovka studentů Soukromé vysoké školy ekonomické ve Znojmě, kde měl přednášku na téma „Česká ekonomika v současné Evropě". Studentů pak dlouho dopovídal na jejich dotazy. „Ekonomiku musíme postavit na vlastních produktech a patentech, to je trvalá hodnota. Proto musíme podpořit výzkum a vývoj a vysoké školství", řekl předseda.
 
Návštěvu regionu ukončil Schwarzenberg akcí „Pivo s Karlem" v restauraci Na Statku ve Znojmě. Mnozí místní štamgasti byli překvapeni, když si k nim přisedl, dal si pivo, zapálil si dýmku a začal s nimi diskutovat. Většina z nich byla po debatě s ním spokojena.
Galerie
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme