Pohořelická základní škola pokračuje v inovacích. Pořádala vzdělávací konferenci.

3. 5. 2023

Druhý roční vzdělávací konference letos organizátoři uspořádali v nové budově základní školy v Pohořelicích, kterou vede Stanislav Polák (TOP 09). Učitelé si mohli vybrat z široké palety zajímavých přednášek. Celou konferencí se prolínalo téma informačních technologií ve vzdělávání.

"České školství před velkou refomou, která se chystá a vůbec informační technologie a digitální gramotnost jsou prvky, které se do českého vzdělávání dostávají. My jsme škola, která se snaží rpofilovat na digitálních kompetencích, takže si myslíme, že máme, co k tématu říct. Přišlo okolo 100 pedagogů nejen z Pohořelicka, ale i ze vzdálenějších míst Moravy - z toho máme velkou radost," shrnuje Lukáš Mertlík (TOP 09), zástupce ředitele školy. Učitelé si mohli vyzkoušet nejrůznější moderní technologie, přístupy k výuce, ale i samotné úkoly, které mohou zadávat žákům. 

Podstatou konference nebyl ajen vzdělávací část, ale i setkávání a sdílení zkušeností. "Jsme moc rádi, že se uskutečnilo tolik seminářů. Hlavně jsem rád, že si odtud kolegové něco přínosného odnesli, co budou moci dál využívat ve svě pedagogické praxi," uzavírá ředitel školy Stanislav Polák (TOP 09). 

Podrobnosti o konferenci najdete ve videu na tomto odkazu

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Pohořelicích dne 3. května 2023

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme