Pelikán: Jeden grill point na městskou část nestačí

3. 9. 2018

Jedna z největších městských částí, Brno-sever, má na rozloze 1224 ha a pro téměř 50 tisíc obyvatel k dispozici pouze jeden venkovní grill point. TOP 09 chce jejich počet rozšířit a umožnit tak místním bezpečně grilovat a zároveň podpořit komunitní život v městské části.

 

„Grilování se těší mezi Brňany velké oblibě. Ne každý ale žije v domě se zahradou a grilování se tak stává problematickým, a to zejména na sídlišti. Grilovat se sice dá s vlastním grilem v parku, to s sebou ale nese riziko vzniku požárů. I to je jeden z důvodů, proč chce TOP 09 na Brně-sever více než jeden grill point,“ popisuje Karel Pelikán (TOP 09), místopředseda Spolku Brno-sever a kandidát do Zastupitelstva městské části Brno-sever.

Jako vhodná místa se jeví například louka mezi ulicí Fillova a Brožíkova, kde o vznik grill pointu projevili zájem sami občané. Druhým vhodným místem může být prostranství poblíž ulice Husovické č. 2 – nedaleko dětského hřiště a v blízkosti nové kavárny vybudované jako projekt participativního rozpočtu. „Toto místo se tak může stát oblíbeným cílem obyvatel i místních spolků a podpoříme tak nejrůznější sousedské akce a komunitní život obecně. Zřízení grill pointů doplněných o lavičky pomůže i zkrášlení veřejných prostranství,“ vysvětluje Karel Pelikán (TOP 09).

 

Náklady na zřízení grill pointu jsou odhadovány na cca 100 tisíc korun, roční provoz vyjde zhruba na 30 tisíc, což znamená 83 Kč/den.

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 3. září 2018

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme