O nové zázemí se rozroste fotbalové centrum za Lužánkami, vzniknou šatny či hygienické buňky

17. 1. 2024

Fotbalové centrum Brno-Lužánky již brzy získá nové zázemí kolem hřiště s umělou trávou. Radní na svém dnešním zasedání rozhodli, že šatny, hygienické buňky či technickou místnost připraví společnost CUBESPACE, s. r. o., za 4 031 113,07 korun bez DPH. Odhaduje se, že stavba bude kompletní v srpnu 2024.

Zázemí fotbalového centra za Lužánkami vybuduje společnost CUBESPACE, s. r. o. „U hrací plochy s umělou trávou vzniknou čtyři šatny pro sportovce, dvě hygienické buňky či zázemí pro správce a rozhodčí s technickou místností. Dohromady se využije šest modulových kontejnerů, přičemž stavět se má od února do srpna letošního roku. Původně se očekávala cena zakázky 4 702 000 korun bez DPH, finální částka však činí 4 031 113,07 korun bez DPH,“ sdělil 1. náměstek primátorky René Černý.

„Díky investici vznikne za Lužánkami na umělé trávě tolik potřebné zázemí, jež enormně zvýší komfort všech sportovců a které danému místu doposud chybělo. Sportovci doteď museli využívat zázemí sousedního areálu nebo se převlékali přímo na hřišti. Z centra s umělou trávou tak uděláme plnohodnotné sportoviště s kompletním vybavením včetně šaten a hygienického zařízení. Veřejnou zakázku vysoutěžilo město za cenu zhruba o 700 000 korun nižší, než se předpokládalo, a odhaduje se, že smlouva se zhotovitelem bude uzavřena začátkem února,“ doplnil radní pro oblast sportu Tomáš Aberl.

Tiskové středisko MMB

V Brně dne 17. ledna 2024

Štítky
Osobnosti: Tomáš Aberl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme