Novým předsedou jihomoravské TOP 09 je Vlastimil Válek

14. 6. 2019

Jihomoravská TOP 09 si po dvou letech zvolila nové vedení. Novým předsedou se stal poslanec, lékař a vysokoškolský pedagog Vlastimil Válek. Do nejužšího vedení byli spolu s ním zvoleni starosta obce Branišovice Marek Sovka, starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina a místostarosta brněnských Židenic Petr Kunc.

Nové vedení organizace se začne intenzivně připravovat na nadcházející krajské a senátní volby. „Evropské volby ukázaly, že spolupráce má smysl. Budeme se proto snažit dohodnout s hnutím STAN na společném postupu a silné pravo-středové koalici. Mou ambicí je vytvořit v krajské organizaci tým, který bude pracovat pro členy jihomoravské TOP 09 a stabilizuje členskou základnu,“ říká Vlastimil Válek, nový předseda TOP 09 JMK.

Vlastimil Válek byl zvolen téměř 60 % hlasů krajských delegátů. Ve volbě měl protikandidáta, stávajícího předsedu a náměstka hejtmana Jana Vitulu. Delegáti krajského sněmu také přijali usnesení, kterým vyjádřili končícímu předsedovi Vitulovi poděkování za desetiletou práci v čele krajské organizace.

 

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 14. června 2019

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme