Nová multifunkční solární nabíjecí stanice v Branišovicích

7. 6. 2023

Obyvatelé obce, návštěvníci i turisté mohou v Branišovicích využívat novinku, která jim usnadní život. Na prostranství mezi Kčmou a Komunitním centrem nově stojí multifunkční dobíjecí stanice, tzv. spot. Lidé ji mohou zdarma využít pro dodání energie do svých elektrokol, mobilních telefonů či dalších elektronických zařízení, ale také mohou pomocí kompresoru dofoukat kola, což je aktuálně hojně využívaná aktivita nejen místních občanů. 

"Dobíjecí stanici jsmě financovali z rozpočtu obce. Chtěli jsme vyhovět poptávce místních, ale také podpoře turismu. Nově je naše obec součástí turistické oblasti Pálava. Spot je zcela nezávislý, nijak nevyžaduje napojení do elektrické sítě. Funguje plně na solární energii, která je získávána pomocí solárního panelu v horní části stanice a je ukládána do akumulátoru, odkud se pak distribuuje právě tam, kam užovatel potřebuje," vysvětluje starosta obce Branišovice Marek Sovka (TOP 09).

Multifunkční solární nabíjecí stanice v Branišovicích

Novou solární stanici nejvíce ocení cyklisté, kteří si zdé mohou částečně dobít elektrokola. Součástí je také meteostanice s displejem, který promítá aktuální data o počasí. Stanice je také součástí trasy Moravských vinařských stezek. 

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Branišovicích dne 7. června 2023.

Štítky
Osobnosti: Marek Sovka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme