27. 11. 2023

TOP 09 představila svoji vizi České republiky a program 4E - ekonomika, euro, ekologie a Evropa také na jižní Moravě. Čelní představitelé strany během celodenní roadshow navštívili brněnská gymnázia, jihomoravské firmy a načerpali poznatky z regionu.

Gymnázium Vídeňská navštívila předsedkyně Markéta Pekarová Adamová na pozvání Studentského parlamentu: “Vysvětlovat fungování našeho Parlamentu na Gymnáziu Vídeňská nebylo skoro třeba. Ostatně mají tu parlament vlastní a jsou na něj náležitě hrdí - poměr zastoupení mužů a žen 3:2. V tom bychom se měli inspirovat.”

“Chceme, aby Česká republika patřila k evropským lídrům v těch nejdůležitějších oblastech a je vidět, že v kraji se toto daří například čejkovickému Sonnentoru nebo Technologickém parku Brno, který sdružuje firmy pracující s nejmodernějšími inovacemi a dokazují tak, že myslet na životní prostředí už je dneska vlastně samozřejmé,” říká krajský předseda Marek Sovka. 

Nechybělo ani setkání se zajímavými ženami regionu - podnikatelkami, lékařkami, výzkumnicemi. “Setkání s ženami které jsou úspěšné ve svých povoláních je vždy obohacující. Je úžasné, jak dokáží skloubit kariéru s rodinou a ještě přitom přicházet s osvěžujícími nápady a doporučeními,” popisuje setkání zastupitelka města Brna Anna Putnová. 

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 24. listopadu 2023

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme