Místo zdevastované antuky mají v Branišovicích nové víceúčelové hřiště

15. 11. 2021

Branišovice na Brněnsku se pyšní novým víceúčelovým hřištěm za téměř 3 miliony korun. Využijí ho jak sportovci, tak i komunitní centrum a mateřská škola.

 

„Tento projekt ležel od roku 2018 v šuplíku připravených investičních akcí a čekal na vhodnou dotaci, konkurence projektů byla velká, ale zkoušeli jsme to tak dlouho, dokud jsme neuspěli,“ popisuje starosta Branišovic Marek Sovka (TOP 09) a dodává, že pokud malá obec nemá základní školu, jsou možnosti trošku složitější. Na podzim minulého roku bylo vypsáno výběrové řízení, zakázka byla vysoutěžena a letos realizována. Zhotovitelem byla firma Sportovní hřiště s.r.o., kompletně hřiště stálo 2 910 676,75 Kč  a obec získala dotace od Ministerstva pro místní rozvoj ve výši 1 808 424 Kč.

 

Nové víceúčelové hřiště nahradilo zdevastovanou antuku a místní jej najdou v blízkosti Olbramovického potoka, uvnitř lokálního biokoridoru a kousek od hřiště pro děti. Zahrát si na něm mohou místní hned několik sportů - malou kopanou, florbal, volejbal, tenis, streetball, basketbal atd.  Absence infrastruktury pro mládež ve věku 10 – 18 let je nyní vyřešena.

„Jsem rád, že se projekt povedlo zrealizovat. I malá obec, jako jsou Branišovice, může nabídnout širokou škálu volnočasových aktivit,“ říká starosta Marek Sovka.

 

Víceúčelové hřiště je 34 metrů dlouhé a 17 metrů široké. Má gumový syntetický povrch Rekortan, který je schopný rychlého odvodu přívalových srážek, zachovává rovinnost, stabilitu a herní vlastnosti. Součástí hřiště je také dřevěný sklad na sportovní náčiní a šatna. Zastavěná plocha novým hřištěm  je 659,2 m2. Součásti hřiště je také oplocení, které je tvořeno 1,1 m vysokým mantinelem z hoblovaných desek doplněných pletivem do výše 4 m nad úroveň sportovního povrchu. Pletivo je využito i na zbylé části sportoviště. Zpevněné plochy mimo sportovní povrch jsou tvořeny betonovou dlažbou. Stavební práce probíhaly od července do září.

Více v říjnovém videozpravodaji obce Branišovice.

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

15. listopadu 2021

Štítky
Osobnosti: Marek Sovka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme