Ministr zdravotnictví Válek navštívil Jihomoravský kraj

10. 7. 2023

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) pokračuje ve svých výjezdech po republice. Toto pondělí patřilo domovské jižní Moravě, kde navštívil městská zdravotnická zařízení v Blansku a v Brně.

Nemocnice v Blansku pracuje na modernizaci urgentního příjmu, kterou ministr od počátku podporuje. “Blansko je okresní město a jezdí sem pacienti ze širokého okolí. Nový urgentní příjem pomůže zlepšit péči o pacienty i snížit tlak na personál lůžkových oddělení. Jako ministr velmi vítám přístup vedení nemocnice i města, že se o modernizaci urgentu aktivně snaží,” řekl Vlastimil Válek (TOP 09). Ministr zde navštívil mmj. oddělení jednodenní chirurgie a debatoval s vedením nemocnice a města nad dalším strategickým rozvojem. 

Ministr zdravotnictví v nemocnici Blansko

V Brně se ministr zdravotnictví zastavil na Poliklinice Zahradníkova, která bude v příštím roce slavit 100 let od svého vzniku. Setkal se zde s ředitelem polikliniky a zástupci vedení města Brna. “Poliklinika Zahradníkova pomáhá Brňanům už téměř sto let s péčí o jejich zdraví. Své lékaře zde navštěvují lidé z celého města i širokého okolí. Budova polikliniky by si ke svému jubileu zasloužila rekonstrukci, o které v rámci vedení města Brna intenzivně jednáme. Zároveň bych byla ráda, pokud by se zde podařilo prosadit postgraduální vzdělávání pro praktické lékaře a lékaře se zaměřením na paliativní péči,” uvedla Dagmar Seidlová (TOP 09), zastupitelka MMB pro oblast zdravotnictví. Ředitel polikliniky Dan Zeman provedl návštěvu i historickými částmi polikliniky, došlo např. i na původní operační sál.

Ministr zdravotnictví na Poliklinice Zahradníkova

Poslední zastávkou byla nemocnice Milosrdných bratří, která patří k brněnským zdravotnickým zařízením s nejdelší tradicí. Dříve byla nemocnice provozována řádem Milosrdných bratří, nyní je příspěvkovou organizací města Brna. “Jsem moc rád, že se po vleklých jednáních daří vedení města a řádu dohodnout na dalším fungování tak, aby zdravotnická péče o Brňany byla poskytována stále stejně kvalitně. Mezi pracoviště s vysokou odbornou erudicí patří třeba místní porodnictví - péče zde a ve FN Brno je opravdu špičková a jezdí za ní nastávající maminky nejen z Brna, ale i z celého kraje,” uzavřel ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Ministr zdravotnictví v Nemocnici Milosrdných bratří

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 10. července 2023

Štítky
Osobnosti: Vlastimil Válek
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme