Marek Sovka (TOP 09) patří k nejmladším starostům na Moravě

7. 11. 2018

Ustavující schůze zastupitelstva Branišovic na Brněnsku stvrdila Marka Sovku ve funkci starosty obce. Čtyřiadvacetiletý Marek Sovka tak patří k nejmladším starostům na Moravě. 

V komunální politice ale není Sovka nováčkem. Poslední čtyři roky pečlivě pracoval pro obec ve funkci místostarosty a do politiky vstoupil už ve svých osmnácti letech, kdy se stal členem TOP 09. Ve svých dvaceti letech se tak stal nejmladším místostarostou v celé České republice. Zároveň vede jihomroavskou mládežnickou organizaci TOP tým.

„Ze zvolení mám obrovskou radost, a to také díky tomu, že volební účast byla letos o téměř tři procenta vyšší než před čtyřmi lety. Je vidět, že si lidé naší práce všímají a přišli nás ocenit i k volebním urnám,“ popisuje Marek Sovka (TOP 09), nově zvolený starosta Branišovic. Úspěch je o to zajímavější, že kandidátní listina TOP 09 neměla v Branišovicích konkurenci – získala tak celých 100 % hlasů.

Priorit má nově zvolené vedení obce hned několik. „Chceme, aby byl úřad i jeho vedení více otevřen lidem, proto budeme pořádat pravidelné akce, na kterých se budou místní moci dozvědět všechny aktuality takříkajíc z první ruky. Chceme také přispět k modernizaci úřadu – platby kartou na přepážce budou brzy samozřejmostí i v Branišovicích. Pokusíme se vrátit zpět praktického lékaře a budeme šetrnější k životnímu prostředí – už žádné jednorázové plastové kelímky na obecních akcích,“ vysvětluje Marek Sovka.

Do funkce místostarosty byl ustavujícím zastupitelstvem zvolen Václav Mišun (TOP 09).

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 8 listopadu 2018

Štítky
Osobnosti: Marek Sovka
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme