Lídrem TOP 09 v Jihomoravském kraji bude Vlastimil Válek. Strana vsadila i na mladé

26. 2. 2021

Výkonný výbor TOP 09 schválil kandidáty pro volby do Poslanecké sněmovny. Lídrem TOP 09 v Jihomoravském kraji se stal stávající šéf poslanců TOP 09 a lékař Vlastimil Válek. Na dalších místech kandidátky najdeme starostu obce Branišovice Marka Sovku, IT vývojáře Tomáše Aberla a studenta práv a předsedu mládežnické organizace TOP tým Karla Pelikána. TOP 09 bude kandidovat v koalici SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09).

 

„Podzimní volby jsou pro naši zemi klíčové. Procházíme nejtěžší zkouškou ve své polistopadové historii a všichni dobře vidíme, že současné vláda ve vedení státu selhává. Amatérismus bude třeba nahradit odborností. Bude na příští vládě, aby dotáhla do konce boj s pandemií, ale ani po překonání viru práce nekončí. Naopak bude nutné znovu nastartovat ekonomiku, resuscitovat zdravotnictví a pomoci všem lidem, které pandemie zasáhla, aby se opět postavili na vlastní nohy,“ říká lídr TOP 09 Vlastimil Válek.

 

Vlastimil Válek je poslancem od roku 2017, v letošním roce byl po odchodu Miroslava Kalouska zvolen předsedou poslaneckého klubu TOP 09. Pracuje ve výboru zemědělském a zdravotním. Je šéfem opozičního AntiCovid týmu ODS, TOP 09 a KDU-ČSL. Povoláním je lékař – radiolog a vysokoškolský pedagog.

 

„Jsem připravený zúročit všechny své dosavadní zkušenosti z Poslanecké sněmovny i mimo ni, abychom tyto výzvy zvládli. Podaří se to jen silnému týmu, proto jsem rád, že se podařilo vytvořit koalici spolu s ODS a KDU-ČSL. Naše strany mají řadu kvalitních osobností i expertní týmy – opoziční AntiCovid tým je toho jasným důkazem. Společně dokážeme zemi vyvést z krize a určit nový směr,“ dodává Válek.

 

TOP 09 ale vedle zkušeností stávajícího poslance a lékaře dala prostor mladým osobnostem z regionu. Na druhém místě za TOP 09 je jeden z nejmladších starostů v republice Marek Sovka (27) z Branišovic, třetí bude IT vývojář Tomáš Aberl (32) a čtyřku kandidátů uzavírá student práv a předseda mládežnické organizace TOP tým Karel Pelikán (22).

 

Pořadí kandidátů za TOP 09

 

  1. Vlastimil Válek, poslanec, lékař - radiolog
  2. Marek Sovka, starosta obce Branišovice
  3. Tomáš Aberl, IT vývojář
  4. Karel Pelikán, student práv a předseda mládežnické organizace TOP tým

 

 

 

 

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 Jihomoravský kraj

V Brně dne 26. února 2020

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme