Kunc: V Židenicích budujeme kavárnu na přání občanů

8. 1. 2018

Na konci loňského roku proběhla veřejná anketa k participativnímu rozpočtu – Dáme na vás. Mezi projekty bylo i několik zajímavých nápadů ze Židenic. Do finále, a tedy k realizaci, postoupil návrh zřídit kavárnu s dětským hřištěm v oblíbeném areálu BZZZUKOT. Místostarosta Petr Kunc (TOP 09) ihned započal s přípravami na realizaci projektu.

„V prosinci jsme začali s přípojkou kanalizace a vodovodu, také jsme nechali zpracovat architektonickou studii kavárny a celého areálu,“ popisuje Petr Kunc, místostarosta MČ Brno-Židenice.

Architektonický návrh řeší vytvoření potřebného zázemí v tomto sportovním areálu pro mládež. Jedná se nejen o prostor kavárny, kde bude možné se občerstvit, ale také o toalety a technické zázemí pro areál. Toalety budou rozděleny pro muže, ženy a imobilní občany. Na všech toaletách budou osazeny přebalovací pulty, čímž chce místostarosta vyjít vstříc místním maminkám. Kolem kavárny a zázemí vznikne velká zpevněná a zastřešená plocha, kterou bude možné využít i na různých kulturních akcích, které zde MČ pořádá. Uvedená studie bude sloužit jako podklad pro výběrové řízení na projektové práce.

Projekt kavárny Bzzzukot

„V rámci projektu bude také vytvořeno dětské hřiště, o jeho podobě zatím jednáme za účasti autora soutěžního návrhu, pana Radka Hlaváčka, a odborné firmy specializující se na herní prvky pro děti,“ dodává Kunc.

Předpokládané náklady na kavárnu a dětské hřiště jsou 1,8 mil. Kč a budou hrazeny z projektu participativního rozpočtu.

Součástí výstavby v areálu bude také doplnění skate parku o U rampu a některé další prvky, vytvoření pumptrackové dráhy a realizace osvětlení. „Na tuto část jsme získali finance z Magistrátu města Brna ve výši 3,1 milionu. Zbývající částka cca 1,5 mil. Kč bude financována z rozpočtu obce,“ uzavírá Kunc.

Projekt kavárny Bzzzukot

 

Andrea Smolková, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 8. ledna 2018

Štítky
Osobnosti: Petr Kunc
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme