Konference seznámí účastníky s praxí v paliativní péči

15. 11. 2023

Již 6. ročník regionální konference paliativní péče se uskuteční 21. listopadu 2023 ve Sněmovním sále Nové radnice v Brně. Program nabídne přednášky i panelovou diskusi na téma dětské paliativní péče. Akci pořádá město Brno ve spolupráci s Jihomoravským krajem.

Paliativní péče je určena pacientům s nevyléčitelnými nemocemi, které jim přinášejí těžkosti a komplikace a limitují jejich život. Mohou to být nemoci onkologické, ale i jiného původu, například onemocnění srdce, plic, ledvin, neurologické diagnózy, demence a další. Péče se děje na tzv. zdravotně-sociálním pomezí a vyžaduje mezioborovou spolupráci.

Hlavním tématem a také podtitulem letošního setkání je Paliativní péče v praxi. Akce se koná ve Sněmovním sále Nové radnice od 9 do cca 16.30 hodin. Kompletní program najdete na webu zdravi.brno.cz.

„Konference je určena nejen profesionálům, ale i všem zájemcům o tuto problematiku. Vystoupí zde řada odborníků a osobností spojených s oborem, návštěvníci se tak dozví poznatky, které vycházejí ze zkušeností lékařů. Věřím, že výsledkem této akce bude zlepšení péče o pacienty, jejichž těžký úděl se paliativní medicína snaží co nejvíce usnadnit,“ říká neuvolněná zastupitelka města Brna pro oblast zdravotnictví Dagmar Seidlová.

V Jihomoravském kraji je zajištěna paliativní a hospicová péče ve všech podobách. Působí zde takzvané domácí hospice, k dispozici jsou lůžka v brněnském Hospici sv. Alžběty, další má Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě. Obě zařízení nabízí i odlehčovací službu pro pečující. V některých nemocnicích v kraji jsou také k dispozici ambulance paliativní péče. V Brně pak působí Centrum paliativní péče na Poliklinice Zahradníkova.

Tiskové středisko MMB

V Brně dne 15. listopadu 2023

Štítky
Osobnosti: Dagmar Seidlová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme