Ke strategickým projektům přibyl fotbalový stadion a velodrom pro cyklisty a atlety

15. 2. 2024

Plány na výstavbu nového fotbalového stadionu a velodromu pro cyklisty a atlety míří do další fáze. Brněnští radní je zařadili mezi strategické projekty a jmenovali jejich projektového manažera.

„Na dnešní schůzi jsme souhlasili se zařazením výstavby nového fotbalového stadionu na výstavišti mezi strategické projekty. Stadion by měl vyrůst v místech současného velodromu. U druhého projektu – právě velodromu – jsme upravili jeho název dle aktuálních plánů, neboť toto sportoviště umístěné vedle Bazénů Lužánky bude sloužit jak cyklistům, tak také atletům. Projektovým manažerem byl v obou případech jmenován Martin Mikš, generální ředitel městské společnosti STAREZ – SPORT,“ uvedl radní města Brna pro oblast sportu Tomáš Aberl.

Stanoveny byly i projektové týmy složené ze zástupců vedení města, dotčených odborů Magistrátu města Brna, městské společnosti STAREZ – SPORT, Kanceláře architekta města Brna a sportovních klubů.

„Zařazení projektů mezi strategické vnímám jako velký krok kupředu. Díky tomu se mohou začít projektové týmy plně věnovat přípravným pracím. Jedná se například o prověření možné kapacity sportovních stánků, jejich přesnějšího umístění apod. Podoba sportovišť vzejde z architektonických soutěží, které připraví Kancelář architekta města Brna,“ doplnil zastupitel města Brna pro oblast strategického rozvoje Martin Příborský.

V září loňského roku vedení města prezentovalo výsledky prověření plošného umístění sportovišť ve vybraných lokalitách. Z něj vyplynulo, že vhodným prostorem pro stavbu nového fotbalového stadionu je výstaviště, a to v místech současného velodromu. Nové sportoviště pro cyklisty a atlety vznikne v blízkosti plaveckého areálu Bazény Lužánky.

Tiskový servis MMB

V Brně dne 14. únova 2024

Štítky
Osobnosti: Tomáš Aberl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme