Jihomoravskou TOP 09 nově povede starosta Branišovic Marek Sovka

20. 2. 2023

Krajská organizace TOP 09 JMK si zvolila nové vedení. Předsedou se stal starosta Branišovic na Brněnsku Marek Sovka (29), který získal důvěru všech delegátů sněmu a stává se tak zároveň nejmladším krajským předsedou TOP 09 v republice. 

“Moc děkuji svým kolegům za podporou, takto silný mandát je pro mě víc než zavazující. V následujících dvou letech nás čeká kus práce. Mým cílem je dovést TOP 09 na jižní Moravě k úspěchu jak v evropských, tak krajských a senátních volbách, které se konají už příští rok,” říká Marek Sovka, nový předseda TOP 09 JMK. Místopředsedy krajské organizace byli zvoleni ministr zdravotnictví a vicepremiér vlády ČR Vlastimil Válek, senátor a starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina a starosta Letovic Petr Novotný. 

“Rád bych se pokusil oslovit mladší generaci, pro kterou mohl být např. výsledek prezidentské volby novou nadějí, že občansky a politicky se angažovat má pořád smysl. Věřím, že TOP 09 má mladým stále co nabídnout,” dodává Marek Sovka. 

Marek Sovka není v politice nováčkem. Do TOP 09 vstoupil hned ve svých osmnácti letech, ve dvaceti uspěl v komunálních volbách a stal se místostarostou obce Branišovice, od roku 2018 je jejím starostou. Aktuálně se podílí na širším vedení celostátní TOP 09 jako člen výkonného výboru strany a místopředseda Klubu starostů TOP 09. V minulém období působil na úrovni krajské organizace jako místopředseda a vedl regionální organizaci TOP 09 Brno-venkov. V roce 2016 založil mládežnickou organizaci TOP tým na jižní Moravě.

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 17. února 2023

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme