Jihomoravská TOP 09 si připomněla vznik Československé republiky

29. 10. 2019

101. výročí vzniku Československa si členové TOP 09 připomněli u sochy Tomáše G. Masaryka na Komenského nám. v Brně, ke které položili květiny a společně s ostatními vyslechli státní hymnu. O důraz na připomínku moderních dějin se TOP 09 snaží i ve vedení Jihomoravského kraje prostřednictvím zastupitele Michala Doležela.

 

„Tento den patří k těm nejvýznamnějším v naší republice, a přestože mohutné oslavy stoletého výročí proběhly už loni, považuji za důležité si vznik republiky připomínat každoročně. A stejně tak ideály, na kterých byla republika vystavěna či dobrá a špatná období, kterými si musela projít,“ sdělil Vlastimil Válek, předseda TOP 09 JMK a poslanec.

Připomínat si historii, nejen ve významné dny a státní svátky, považuje TOP 09 za podstatné, také proto se zasadila o intenzivnější výuku moderních dějin na středních školách na jižní Moravě. „Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Jihomoravského kraje, který vedu, doporučil středním školám intenzivnější výuku soudobých dějin. Naše analýzy totiž ukázaly, že znalosti žáků jsou v této oblasti více než podprůměrné, proto jsme přistoupili k tomuto doporučení. Jak se s ním školy popasují, budeme průběžně analyzovat,“ popisuje Michal Doležel, krajský zastupitel TOP 09-ŽTB.

Michal Doležel se angažuje i v dalších projektech – např. Paměť národa nebo Kameny zmizelých.

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 29. října 2019

Štítky
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme