Husák: Účtovat po sekundách je jen trik. Bohužel.

21. 8. 2012

Nejmenší český mobilní operátor Vodafone bude nabízet účtování hovorů po sekundách. Účtování po sekundách je spravedlivé a českým zákazníkům by ušetřilo až třetinu nákladů za telefonování. Jenže firma jej zavádí pouze u tří nových tarifů, nikoliv u všech a navíc cena za minutu volání bude u nejnižšího tarifu téměř 6 korun za minutu. Ve srovnání se zahraničními cenami je to neúměrné.

 Všichni operátoři by měli účtovat po sekundách jako standard a ne jej nabízet jako něco výjimečného,“ říká  poslanec Jan Husák (TOP 09), předseda sněmovního Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl. Podle něj je nová nabídka cesta správným směrem, v této podobě ale spíš další obchodní trik. „Nebude mít větší dopad na rozhýbání trhu a ceny za mobilní služby budou stále přemrštěné“, dodal Husák.

V nejnovější nabídce firmy Vodafone budou 3 nové tarify s 100, 300 a 600 volnými minutami, které budou účtovány po sekundách.  Například cena balíčku se 100 minutami, tedy 6000 sekundami, bude 599 korun – to znamená, že za každou minutu zákazník zaplatí téměř 6 korun. V zahraničí je účtování po sekundách standard, tady se opět balamutí zákazníci, že se jedná o převratnou novinku. Žádná mobilní revoluce se zatím nekoná a nová nabídka je opět předražená,míní poslanec.

Jan Husák
poslanec TOP 09, místopředseda Poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové
předseda Podvýboru pro elektronické komunikace a ICT průmysl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme