15. 3. 2012

Rektora VUT Karla Raise a podnikatele Luďka Mikuleckého dnes potvrdil Výkonný výbor TOP 09 do podzimních senátních voleb. Dvojice osobností, kterou podpoří TOP 09 společně s hnutím STAN, se bude ucházet o hlasy voličů v Brně a Břeclavsku.

obvodě 59 – Brno město se postaví do souboje o Senát rektor Vysokého učení technického v Brně (VUT) Karel Rais. Třiašedesátiletý profesor působil šest let jako děkan podnikatelské fakulty a zastával také další akademické funkce. Je spoluorganizátorem řady mezinárodních manažerských studií. Pravidelně přednáší na řadě evropských univerzit a jeho výzkumné aktivity se dlouhodobě zaměřují na problematiku modelování manažerských procesů ve firmách.

Kandidátem TOP 09 a STAN se za obvod 56 -  Břeclavsko stane Luděk Mikulecký. Osmačtyřicetiletý podnikatel bude kandidovat jako nezávislý s podporou obou politických uskupení. Jeho prioritami jsou spravedlivější rozpočtové určení daní a daňové úlevy pro drobné zemědělce. Hustopečský rodák a majitel místní dostihové stáje patří mezi pět největších zaměstnavatelů - vlastní dopravní společnost BORS. Lidé znají také jeho aktivity například kolem rekonstrukce bývalého šlechtického sídla Nový Dvůr v Lednicko valtickém areálu. V Senátu se chce pokusit hledat možnosti, aby drobní zemědělci, kteří sami prodávají své výrobky, byli zvýhodněni v sazbě DPH, stejně jako v sousedním Rakousku.

Petr Štědronský, krajský manažer
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme