Do průmyslové zóny ve Veselí nad Moravou míří významný investor

30. 8. 2023

Na počátku srpna podepsali zástupci města smlouvu o vstupu dosud největšího investora do nově budované průmyslové zóny. Do tří let tak vznikne více než 70 nových pracovních míst.

Společnost BETONBAU, která se zaměřuje na výrobu prefabrikovaných betonových trafostanic, uzavřela s městem smlouvu o smlouvě budoucí na koupi 3,5 ha pozemků pro výstavbu výrobních hal a dalšího potřebného zázemí a dopravního napojení. „Jsme rádi, že do Veselí míří silný a zkušený investor, který má několik poboček v Německu a v Praze a který bude pro svoji výrobní činnost potřebovat několik desítek zaměstnanců, zejména z oblasti stavební a elektrotechnické“, říká starosta města Petr Kolář. Nyní bude investor zpracovávat projektovou dokumentaci a celá stavba by měla být dokončena nejpozději do tří let, což je podmínka uzavřené smlouvy i dotace, kterou město pro vybudování nové průmyslové zóny získalo z Ministerstva průmyslu a obchodu.

Město již dříve uzavřelo smlouvy s dalšími čtyřmi investory, kteří své nové provozy umisťují v menších areálech o rozloze přibližně 0,5 ha pozemku. „Uzavřením poslední smlouvy jsme vyčerpali kapacitu první etapy nové veselské průmyslové zóny a aktuálně se zpracovává projektová dokumentace pro etapu druhou, která zahrnuje i nové dopravní propojení ul. Kollárova a silnice první třídy I/54 směrem na Blatnici“ dodává starosta Petr Kolář.

Průmyslová zóna ve Veselí nad Moravou vzniká již od roku 2017, kdy česká vláda rozhodla o jejím zařazení mezi tzv. strategické zóny a podpořila její výstavbu formou dotace ve výši přibližně 75 % celkových nákladů. Součástí realizovaného projektu, který má v konečné fázi dosáhnout cca 30 ha pozemků a 420 nových pracovních míst, je i řešení nového dopravního napojení na silnici první třídy I/55, resp. nově budované dálnice D55 Břeclav – Přerov.

Ve Veselí nad Moravou dne 23. srpna 2023

Zdroj: Veselí nad Moravou

Štítky
Osobnosti: Petr Kolář
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme