Brno podpoří spolky TJ Lodní sporty Brno, TJ Tartan Bohunice a Techniku Brno

2. 11. 2022

Brněnští radní souhlasili s dotací 6 000 000 korun na rekonstrukci provozní budovy a skladu lodí TJ Lodní sporty Brno, dále pak 2 488 000 korun na rekonstrukci fotbalového hřiště TJ Tartan Bohunice, a také 1 700 000 korun na modernizaci baseballového areálu VSK Technika Brno. Poskytnutí dotací musí ještě schválit listopadové zastupitelstvo.

 

Rekonstrukce provozní budovy a skladu lodí TJ Lodní sporty Brno

Areál celoročně využívají kanoisté a veslaři. Aktivní členská základna má 440 členů, z toho je 150 členů do 18 let. „V areálu na Veslařské ulici je nutné zrekonstruovat sklad lodí a provozní budovu, která momentálně slouží jako šatna, posilovna, sklad lodí a dalšího materiálu. Obě budovy jsou v havarijním stavu. Předpokládané celkové náklady činí 28 318 265 Kč s DPH a město Brno rekonstrukci podpoří částkou 6 milionů korun, uvedl radní pro oblast sportu Tomáš Aberl.

 

Rekonstrukce fotbalového hřiště TJ Tartan Bohunice

Areál pravidelně celoročně využívají fotbalové i házenkářské oddíly a další subjekty. Aktivní členská základna má 302 členů z toho 216 členů do 18 let. „TJ Tatran Bohunice disponuje jedním hřištěm s travnatým povrchem a jedním s umělým povrchem. Stávající travnaté hřiště při tréninkovém a soutěžním zatížení nezvládá dostatečně a kvalitně regenerovat. Děje se tak zvláště v podzimních a jarních měsících, kdy jsou zhoršené klimatické a povětrnostní podmínky. Z tohoto důvodu pak je nucen fotbalový klub tréninky a soutěžní utkání mládežnických kategorií přesouvat na hřiště s umělým povrchem, což není zejména u dětí ze zdravotního hlediska ideální. Město Brno dá na rekonstrukci 2 488 000 korun, předpokládané celkové náklady jsou
9 952 335 Kč s DPH,“
vysvětlil Tomáš Aberl.

 

Modernizace baseballového hřiště a šaten VSK Technika Brno

Hřiště je využíváno k tréninkovým i soutěžním baseballovým zápasům všech věkových kategorií a softbalu žen. Aktivní členská základna má 169 členů z toho 103 členů do 18 let. „Modernizace baseballového hřiště zahrnuje především stavební úpravy a udržovací práce s ohledem na bezpečnostní prvky, které zamezí zranění hráčů, dále pak generální opravu výsledkové tabule, a také rekonstrukci šaten, kde dojde k zateplení objektu, výměně stávajících boilerů a doplnění dalších 16 ks fotovoltaických panelů na střechu objektu. Město Brno přispěje na rekonstrukci 1 700 000 korun, předpokládané celkové náklady činí 6 749 093 Kč s DPH,“ upřesnil Tomáš Aberl.

Magistrát města Brna

V Brně dne 2. listopadu 2022

Štítky
Osobnosti: Tomáš Aberl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme