Brno podpoří rekonstrukci střechy haly Rondo i zázemí pro hráče na Městském baseballovém stadionu

10. 5. 2023

Pomoci s řešením zatékání do haly Rondo a zvýšit komfort hráčů na Městském baseballovém stadionu se rozhodli brněnští radní. Dotace ve výši 10 milionů korun na rekonstrukci střechy haly Rondo a 11,7 milionu korun na rozšíření zázemí Městského baseballového stadionu získá od města společnost STAREZ-SPORT. Financování projektů musí ještě posvětit zastupitelé.

„Střecha haly Rondo je z větší části v původním provedení a je na hranici své životnosti. Při intenzivních deštích prosakuje voda střešní konstrukcí. Špatný stav střechy potvrdily také sondy. Z posudku vyplývá, že střecha vykazuje konstrukční vady a rizikové detaily, které neodpovídají současným normám. Proto STAREZ-SPORT zajistí rekonstrukci střechy. Ta by měla vyjít dle odhadů na 23 304 000 korun bez DPH. Doporučili jsme proto zastupitelům souhlasit s udělením dotace ve výši 10 milionů korun,“ přiblížil radní pro oblast sportu Tomáš Aberl.

Zastupitelé se budou také zabývat doporučením radních ohledně schválení dotace na rozšíření sociálního zázemí Městského baseballového stadionu v Komárově. „Projekt je provozní nutností, aby bylo možné pokrýt služby jak pro oddíl Draci Brno, tak pro konání Mistrovsví Evropy seniorů v roce 2023. Stadion v Komárově je pro mistrovství stěžejní, odehrají se tu zápasy základní i finálové skupiny. V projektu jsou navržené tři montované kontejnerové stavby včetně inženýrských sítí. V jedné najdeme zázemí pro hřiště sloužící juniorským týmům (v současné době je hřiště bez jakéhokoliv zázemí). Ve druhé jsou toalety či sprchy a v poslední budově pak budou v přízemí šatny a v prvním podlaží zázemí pro komentátory,“ popsal Tomáš Aberl. Celkové odhadované náklady jsou 11,7 milionu korun bez DPH a stejné výše by měla dosáhnout také dotace.

Tiskové středisko MMB

V Brně dne 10. května 2023

Štítky
Osobnosti: Tomáš Aberl
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme