Architekt Michal Sedláček je brněnským kandidátem do Senátu za TOP 09

27. 5. 2022

Výkonný výbor TOP 09 potvrdil senátní kandidaturu v obvodě č. 58 Michalu Sedláčkovi, který aktuálně působí jako hlavní architekt města Brna.

 

„V průběhu 6 let vedení Kanceláře architekta města Brna jsem si uvědomil, že výborné projekty a záměry ztroskotají, protože nemají dostatečnou politickou podporu. Mým cílem je proto jako senátor pokračovat v tématu, které je mi nejbližší – v rozvoji měst. Chci se zasadit o to, aby v České republice byly podmínky pro vznik co nejlepších měst pro život, kde lze dobře bydlet, pracovat a trávit volný čas, měst pro všechny generace, s živými ulicemi, náměstími a parky,“ říká Michal Sedláček, kandidát TOP 09 do Senátu v obvodě č. 58.

 

Michal Sedláček (58) se narodil v Brně, kde žije i dnes.

 

Vystudoval Fakultu architektury na VUT v Brně a Školu architektury na AVU v Praze. Po studiích odešel do zahraničí, působil v New Yorku, Moskvě a Los Angeles. Pracoval mimo jiné v ateliéru známého architekta Franka Gehryho, například na projektu koncertní haly Walta Disneyho.

 

V roce 2007 založil v Los Angeles pobočku architektonické firmy Aedas, kterou vedl až do jara 2016, kdy zvítězil ve výběrovém řízení na ředitele Kanceláře architekta města Brna.

 

 Michal Sedláček

Andrea Lukáčová, krajská manažerka TOP 09 JMK

V Brně dne 27. května 2022

Štítky
Volby: 2022 senát
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme