Pomáháme v Brně zachránit zubní pohotovost

30. 6. 2023

Jihomoravský kraj navýší Úrazové nemocnici v Brně rozpočet na zajištění lékařské pohotovosti téměř o 6 milionů korun, v opačném případě by hrozil její zánik. Intenzivního jednání o budoucím provozu se účastnila i naše zastupitelka pro oblast zdravotnictví Dagmar Seidlová.

Zubní pohotovost dlouhodobě čelila problémům v souvislosti se zajištěním pohotovostních služeb. Stomatologové se proto rozhodli sepsat petici, ve které požadovali zvýšení aktuálních odměn, a také navýšení počtu lékařů na služby, v opačném případě odmítli na pohotovosti dál sloužit. 

"V souvislosti se zajištěním zubní pohotovosti v ÚN proběhlo jednání ředitele ÚN, zástupců stomatologů a radního JmK a zastupitelky MMB, kteří mají zdravotnictví v gesci. Jednání bylo konstruktivní a vstřícné. Shodli jsme se, že je nutno v rámci stomatologické pohotovosti i ve všední dny provozovat dvě ordinace a stejně tak je nezbytné navýšit odměny pro lékaře zajišťující ošetření pacientů," komentovala průbeh jednání brněnská zastupitelka Dagmar Seidlová.

v Brně dne 30. června 2023

Bc. Šárka Pittnerová

asistentka KM JMK TOP 09

Štítky
Osobnosti: Dagmar Seidlová
Chcete ZNÁT nejnovější TOP zprávy?
odebírejte náš
newsletter
TOP 09
Děkujeme